2018-04-01

Ζ. Σαρικόπουλος: "Πρεπει να αποδείξουμε ποιοι είμαστε"

Τεράστια νίκη που τον διατηρεί ζωντανό στο κυνήγι της παραμονής πανηγύρισε ο Πανιώνιος και λίγες ώρες μετά, ο Ζησης Σαρικόπουλος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ.

Ζήση, πήρατε μια μεγάλη νίκη απέναντι στο Λαύριο, η οποία κρίθηκε στον πόντο. Ποιες λεπτομέρειες σας χάρισαν το ροζ φύλλο;

 

"Νομιζω πως προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι και ήμασταν πολυ καλοί αμυντικά. Συζητούσαμε όλη την εβδομάδα ότι το Λαύριο είναι πολυ δυνατό επιθετικά και αυτό το αποδεικνύει ο μέσος όρος του. Έτσι, μπήκαμε με τη λογική να τους κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ και καταφέραμε να τους περιορίσουμε. Επίσης, νομιζω ότι στο τέλος δείξαμε ότι το θελουμε περισσότερο. Βάζαμε τα κορμιά μας στη φωτιά, κυρίως αμυντικά".

 

Την επόμενη αγωνιστική παίζετε στα Τρίκαλα, ένα παιχνίδι το οποίο έχει και αυτό χαρακτήρα τελικού. Τι θα πρέπει να προσέξετε για να πάρετε το διπλό; 

 

"Για μας, όπως είναι το προγράμμα, ολα τα παιχνίδια εχουν χαρακτήρα τελικου. Τα Τρίκαλα μπορεί να βρίσκονται στην τελευταία θέση, όμως είναι επικίνδυνη ομάδα και ιδιαίτερα στην έδρα τους. Δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε, πρέπει να πάμε καλά Προετοιμασμένοι. Μην θεωρήσουμε πως έχουμε πετύχει το στόχο μας διότι ακόμη έχει πολυ δρόμο".

 Τι πιθανότητες δίνεις να παραμείνετε στην κατηγορία;

"Βάσει του ροστερ που έχουμε, νομιζω πως έχουμε αρκετές πιθανότητες και πιστεύω πως αξίζουμε να παραμείνουμε. Έχοντας δει και τις άλλες ομάδες, θεωρώ, πως δεν είμαστε η χειρότερη ομάδα κι ούτε παίζουμε το χειρότερο μπασκετ. Η εικόνα μας, δεν αντικατοπτρίζεται στη βαθμολογία. Παρόλα ταύτα, εμείς κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, πρέπει να αποδείξουμε ποιοι είμαστε".