2010-02-18

Επιστολές προς ΕΟΚ, Αθλητικό Δικαστή και ΕΣΑΚΕ

18/02/2010

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών την Τρίτη 16/2 κατόπιν επικοινωνίας και έγγραφης ενημέρωσης από την Ελληνική Αστυνομία (1016/1-2-2010) η οποία ξεκαθάρισε πως δεν έχει αντίρρηση να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου  με την παρουσία μαθητών, απέστειλε επιστολή στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κατά την οποία έκανε έκκληση έστω και την ύστατη ώρα να μην διεξαχθεί ο τελικός με οργανωμένους «στρατούς». Επίσης με επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ και τον Αθλητικό Δικαστή και με αφορμή τα λυπηρά φαινόμενα στην αναμέτρηση Περιστέρι – ΑΕΚ ζήτησε να εξαντλούνται όλα τα όρια της αυστηρότητας στα κρούσματα της βίας.

Επιστολή προς ΕΟΚ:

 

«Σας κάνουμε και πάλι έκκληση να ακολουθήσετε την πρόταση του προέδρου της Fiba Europe κ. Βασιλακόπουλου αλλά και του συνδέσμου μας και να μην προχωρήσετε στην διάθεση των εισιτηρίων του τελικού κυπέλλου Ελλάδος με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πιθανότητα να δοθούν σε «στρατούς» από χούλιγκαν. 

 

Γίναμε για άλλη μία φορά θεατές σοβαρών επεισοδίων το Σαββατοκύριακο στους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων μπάσκετ και θεωρούμε ότι είναι πολύ επικίνδυνη η διεξαγωγή του τελικού κύπελλο Ελλάδος με την παρουσία οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων. 

 

Σύμφωνα με το έγγραφο 1016/1-2-2010της αστυνομίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να γίνει ο τελικός υπό την παρουσία μόνο μαθητών.

 

Η αστυνομία επίσημα ενημερώνει ότι αν η ομοσπονδία συμφωνήσει μπορεί να εγγυηθεί την τάξη και δεν έχει αντίρρηση να πραγματοποιηθεί ένας τελικός γιορτή. 

 

Στο φορτισμένο λοιπόν κλίμα των ημερών σας παρακαλούμε έστω και την ύστατη ώρα να ενεργήσετε με γνώμονα την ασφάλεια παικτών, προπονητών και φιλάθλων». 

Επιστολή προς Αθλητικό Δικαστή και ΕΣΑΚΕ:

 

«Δυστυχώς γινόμαστε όλοι μάρτυρες όλο και περισσότερων κρουσμάτων βίας στους αγωνιστικούς χώρους του αθλήματός μας.  Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 13 &14/2/2010 υπήρξε ο τραυματισμός 4χρονου παιδιού στο αγώνα ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΑΕΚ ενώ παρακολουθήσαμε τους αθλητές έντρομους  να προσπαθούν να σώσουν τις οικογένειες τους από μερίδα φιλάθλων και από σύμπτωση δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα.

Σας κάνουμε έκκληση να εξαντλείτε όλα τα όρια της αυστηρότητας που υπάρχουν σε τιμωρίες οι οποίες αφορούν κρούσματα βίας.  Παρατηρούμε ότι σπάνια υπάρχουν παραδειγματικές τιμωρίες ακόμα και σε ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν στα κρούσματα βίας.

Δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύεται η σωματική ακεραιότητα των μελών μας και όλων των υγιών φιλάθλων, να απειλείται ακόμα και η ζωή μας αφού είναι θέμα τύχης πλέον το σημείο στο οποίο μπορεί να χτυπήσει κάποιον το κάθε αντικείμενο, και να υπάρχει χαλαρότητα στις ποινές οι οποίες επιβάλλονται.

Για άλλη μία φορά λοιπόν σας κάνουμε έκκληση να τιμωρείτε παραδειγματικά τα κρούσματα βίας ώστε να μπει ένα λιθαράκι στην καταπολέμηση αυτής της γάγγραινας που ματώνει το άθλημά μας. 

Ας μηδενίζονται επιτέλους ομάδες, ας αποβάλλονται από το πρωτάθλημα, ας τους επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα τα οποία θα πρέπει να καταβάλλονται εντός 10ημέρου .             Σας παρακαλούμε πριν να είναι αργά, πριν να γίνει κάτι το οποίο δεν θα μπορεί να διορθωθεί, πάρτε μέτρα. Πιστεύοντας για τις δικές σας ενέργειες ευχαριστούμε εκ των προτέρων».